Ти Джей Оши отбеляза два гола за четири минути и Джон Карлсън вкара победната шайба за 3:2 срещу Бостън, благодарение на което Вашингон продължи доминацията си срещу Брюинс в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Капс спечелиха 16 от последните си 17 мача срещу Бостън, който е в серия от четири поредни загуби в редовния сезон. Карлсън вкара гол срещу Ярослав Халак в последната третина, след като малко по-рано Шон Курали бе изравнил с рикошет.

Давид Пастърнак изведе Бостън напред в резултата в средата на първата част с 26-ия си и рекорден за лигата гол, а друго попадение на Патрис Бержерон при числено предимство бе отменено заради засада на Джейк Дебръск. Оши пък се възползва от пауърплей за Капс и изравни резултата в началото на втората част, а малко след това американският национал преодоля Конър Клифтън и изпрати бекхендър в мрежата на Халак за 2:1. Курали и Карлсън вкараха по още един гол преди сирената, а Здено Хара и Том Уилсън спретнаха спектакъл за зрителите с бой в тежка категория.

Бен Чиарот вкара в продължението и Кейдън Примо спаси 35 удара при победата на Монреал с 3:2 срещу Отава. Ник Къзинс и Томаш Татар бяха точни в редовното време за Хабс, които спечелиха за трети пореден път след серията от четири поражения в пет мача.
Мико Рантанен вкара два гола и Павел Франкус спаси 32 удара при победа на Колорадо с 3:1 срещу Филаделфия в последния мач за вечерта. /БТА