За пета поредна година в гр. Варна ще се проведе международен професионален турнир по футбол на маса "ДЖА–РА", част от календара на Световната федерация по футбол на маса (ITSF). 

Жителите и гостите на града ще могат да наблюдават футбол на маса на професионално ниво с вход свободен. 

Всички смелчаци са добри дошли да премерят сили с едни от най-добрите играчи от България и света след предварителна регистрация. Турнирът ще се проведе на 6, 7 и 8 Август в бар “Seacrets” на плажната алея в гр. Варна. Състезателите ще мерят сили в 9 различни категории - мъже, жени, деца и сеньори - единици, класически и смесени двойки. 

Организатор е варненският спортен клуб по футбол на маса  “Джа-Ра” (съкратено от "Джага Развитие"), който е създаден през 2007 г. и оттогава е член на БФФМ и ITSF. Основните му цели са развитието на футбола на маса чрез обучение, създаване на спортни бази и организиране на мероприятия. Ja-Ra разполага с отбор от 10 играчи, 1 треньор и административен екип от 3 човека. 

Всички членове са активни доброволци. Организацията участва активно в областта на младежта, спорта и свободното време чрез сътрудничество с бизнес, спортни клубове, НПО, образователни институции, медии и артисти. 

В тазгодишния турнир клубът ще представи 12 състезателя в дисциплини - мъже, жени. Дебют ще направят и младежкия отбор на клуба - единици и двойки, които клубът е подготвил на високо професионално ниво и е тренирал цяла година по солидарен проект “Джагистика за подрастващи”, финансиран от Европейски корпус за солидарност. 

Подготвянето на такова голямо събитие е престиж и удоволствие за членовете на клуба. Екипът от Джа-Ра е съставен предимно от младежи под 30 г., с амбиции за популяризиране и развитие на спорта, развитие на личните качества и умения.