В периода 08-10 юли 2016 г, клуб по футбол на маса „Джа-Ра“ организира за първи път в Морската столица международен турнир Varna Foosball Open 2016. 

Турнирът е с ранг Про Тур и е част от календара на Българската и Международната федерации по футбол на маса. За провеждането му бяха осигурени 10 маси по джага за състезателите и посетители, които бяха разположени пред Аквариума в Морската градина в града. 

В турнира се включиха 60 състезатели от Чехия, Румъния, Австрия, Германия, Финландия, Русия и България. Турнирът привлече някой от най-добрите състезатели на световно ниво, с което направи битката изключително трудна и интересна.

СК „Джагоарс” имаше своите 17 представители, които участваха във всички категории на турнира.  Единадесет джагоари и шест джагоарки се бореха за победи и челни места.  

Турнирът започна късно в петък с дисциплините по единици – оупън, жени и мъже. Още в първия ден джагоарите завоюваха медали. Екатерина Атанасова стана първа на жени единици, с което за  пореден път защити челната си позиция в ранглистата на жените.
Първото място при единиците в категорията оупън отиде при състезател № 6 в света - чехът Мартин Доса. Сред джагоарите най-добър успех пстигна Иво Пиларски, който се класира четвърти. 

В съботния ден се играха дисциплините по двойки.  Емблематичната джагоарска двойка Мито Митов – Владимир Атанасов грабнаха бронзовите медали. На пета позиция се класираха Екатерина Атанасова и Юлиан Пенев. 

При жените двойки златните медали спечелиха Екатерина Атанасова и Екатерина Николова /”Сторм Райдърс”/. Успех и за джагоарската двойка Станислава Стайкова и Таня Кренчева, които се класираха трети и спечелиха своите първи бронзови медали. 
Джуниърите достигнали до челната позиция при двойките са Марио Томов  от клуб „Джагоарс” и Денис Бисеров от „Нинджа гларуси”. Джагоарът Калоян Аврамов се класира трети, заедно с партньора си от Варна Йордан Русев. 

Късно вечерта в събота започна и дисциплината оупън микст, която се игра до ранни зори в неделния ден. Драматичният финал бе спечелен от Екатерина Николова и Михаил Христов и двамата от столичния клуб "Сторма Райдърс". Джагоарката Петя Велинова заедно с парньора си Красимир Димитров от „Нинджа гаруси” се клaсираха четвърти.
 

СК „Джагоарс” извоюва общо 3 златни и 5 бронзови медала на протеклото състезание и отново е клубът, спечелил най-много медали на поредния официален турнир у нас.

Специалната награда от организаторите за най-добър играч отиде в джагоара Иво Пиларски.

Състезанието финализира в неделния следобед със специалната битка East vs. West, в която се състезаваха 20 от най-добрите български играчи от изтока и запада. Сблъсъкът завърши с убедителна победа за Изтока.

Организаторите от варненския клуб „Джа-Ра” се надяват Varna Foosball Open да даде начало на една нова традиция за града, за да може всяка година професионалисти и любители да се срещат за едно незабравимо изживяване.