Схващане и объркване на ритъма между препятствията направиха Ваня Стамболова недоволна от бягането си в сериите на 400 м с пр. на световното първенство в Москва. Тя обаче е доволна, че късметът е с нея в руската столица. Поне до този момент.

Тя получи директно право на място в полуфинал след дисквалификацията на победителката в серията й Калийс Спенсър (Ям). Ваня бяга 55.91 сек в първия рунд.

„Най-накрая. Веднъж и аз да извадя късмет. Не трябва да се радвам на чуждото нещастие, но това си е дисквалификация, каза Стамболова след бягането си. - Пистата е малко твърда и накрая се схванах, но това е първо бягане. Мисля, че на следващото, ще бъде много по-добре. Общо взето добре бях до 5-6 препятствие. Разбира се, малко по-бавен старт, но проблемът дойде, когато обърках ритъма на 7-мо препятствие. И от там дойде объркване, схващането допълнително ме затрудни. И ритъмът на самите препятствия не ми излезе. Но се надявам се утре всичко да е наред", коментира Стамболова пред bgathletic.com.

"Не се чувствам перфектно, но съм добре. След бягането бях малко разочарована, защото това четвърто място не ти дава право на полуфинал. По принцип е най-добре да си влезеш по право. Когато разбрах за дисквалификацията на Клалийс Спенсър, се зарадвах, защото това за мен е много хубаво. Съжалявам, че тя отпадна, защото знам колко е неприятно. Но въпреки това и аз нека имам късмет. Дано да продължи и нататък. Н а полуфинала се надявам всичко да е наред, защото непрекъснато все нещо ми куца, все нещо не е наред, не мога да улуча моя ритъм. Малко късмет да имам и да бъда по-концентрирана”, сподели още българската атлетка.