Най-голямата заплаха за Саня Ричардс-Рос в надпреварата на 400 метра на Световното първенство по лека атлетика в зала е българката Ваня Стамболова, пише официалният сайт на Международната лекоатлетическа асоциация (ИААФ).

През последните няколко сезона американката страдаше от редица контузии, но сега е готова да атакува първото място в Истанбул. Шампионатът на планетата ще се проведе от 9-и до 11-и март в зала „Атъкьой“.

Саня Ричардс-Рос рядко се пуска на състезания в зала, но притежава най-добрия резултат в света за сезона с 50.71 секунди.

Нейна основна конкурентка в двете обиколки ще бъде Ваня Стамболова. Медалистката от две световни първенства в зала (сребро през 2006 година и бронз през 2010) постигна най-добър резултат от 51.26 секунди. Стамболова със сигурност ще се бори за пълен комплект от отличния на шампионата на планетата, от който й липсва единствено златото.

В официалния сайт на ИААФ не са пропуснати още рускинята Александра Федориева, бронзова медалистка от 2010 година, както и състезателката от Ямайка - Патрисия Хол и американската Наташа Хейстингс.