Българската лекоатлетка Ваня Стамболова, която се класира за полуфиналите на 400 метра на Световното първенство в зала, заяви, че е доволна от представянето си на този етап, но изрази съжалението си, че не успя да победи Дениса Росолова от Чехия.

Лекоатлетка номер 1 на България за 2011 година завърши втора своята серия с резултат – 52.97 секунди.

“Като за сутрешно бягане бих казала, че даже е бързичко, защото обикновено хората не се чувстват много добре, особено за спринтово бягане. Мисля, че резултат около 53 секунди ще е напълно достатъчен за влизане във финал. Мислех, че най-накрая ще бия чехкинята, но това няма кой знае колко голямо значение. В крайна сметка, важното е, че се класирах по-напред”, сподели веднага след двете обиколки на пистата в “Атъкьой Арена” Ваня Стамболова.

Българката направи изключителен спринт в последните метри, в битката за първото място, заедно с Дениса Росолова, но въпреки това остана след чехкинята: “Това напрягане накрая, след като съм го направила, значи смятам, че е било необходимо. Така съм преценила, така съм го направила. Важното е, че се класирам и това е най-хубавото.”

“Няма спортист, който да е абсолютно здрав, всеки си има своите травми, аз също имам своите болежки, но най-важното е, че продължавам напред”, добави още Стамболова.

Полуфиналът в дисциплината е тази вечер от 19.50 часа българско време.