Тимът на Валяците (Перник) спечели купата на България по ръгби след победа на финала над държавния шампион НСА с 24:12. Двубоят се игра на стадиона в Национална спортна академия, като двата отбора направиха много здрав и на моменти груб мач за определяне носителя на трофея.

"Студентите" завършиха срещата с две сериозни контузии, а съдията на няколко пъти показа жълти и червени картони за неспортсментски прояви. До 20-та минута двубоят вървеше равностойно и точки не бяха отбелязани. Гостите от Перник реализираха две есета едно след друго, както и един допълнителен удар и поведоха с 12:0. В края на полувремето НСА върна едно есе и намали резултата до 12:7 преди втората част.

Много мотивирани да спечелят купата на България играчите на "валяците" се раздадоха през второто полувреме и двубоя завърши при 24:12 за перничани. Трофеят и златните медали бяха връчени от председателя на БФРъгби Атанас Зафиров. В предстоящия уикенд се открива новото първенство на страната по ръгби, а двата големи и основни конкуренти в шампионата НСА и "Валяците" направиха генерална репетиция преди дербито, което ще бъде в 3-ия кръг на календара.