Личният треньор и съпруг на олимпийската ни шампионка Мария Гроздева - Валери Григоров, сподели пред Гонг, че изпитват притеснения от ситуацията в Япония, заради близостта на Корея.

Гроздева, Григоров и останалите стрелци от националния тим пътуват утре за Световната купа в Сидни от 21-ви март до 1-ви април, а после за състезанието от Световната купа по спортна стрелба в Чанвон (Република Корея) от 7-ми до 15-ти април.

„Целите ни са високи както обикновено, само че знаете не винаги стават нещата. Надяваме се сполучливите опити да са по-чести. Сега ще се дават квоти и напрежението е по-голямо. Това, което повече ни притеснява е Световната купа в Корея, защото е много близо до Япония. На един час път е със самолет от мястото, където ще бъдем ние. Просто не знам как се развиват нещата, на къде ще духне вятърът. Това е едно от нещата, които ни стоят в главата като неприятни, но тръгваме засега. Може би, ако има някакви данни ще се връщаме и няма да ходим за Корея”, коментира Валери Григоров, а по повод раздаването на квоти за Олимпиадата в Лондон поясни:

„При раздаването на квоти има значение кои състезатели във финала имат квоти. Не може да се каже до кое място се раздават квоти. Може да няма никой във финала с квота и тогава трябва да си първи.”

„Нужно е по-дълго аклиматизиране на тези Световни купи. И на двете места е трудно приспособяването. Там трябва доста време да се отиде по-рано, за да се аклиматизираш. За разлика от Щатите например. В Америка се аклиматизираш веднага, а после в България ти е трудно. Но всичко е според случая, дано този път да е по-добре аклиматизацията”, каза още Валери Григоров пред Гонг и завърши:

„Мария е добре. Резултатите тук са добри, но тук е едно, а там на бойното поле е друго. Всичко е въпрос на получаване в момента.”