Цел за много медали и олимпийски квоти постави пред националния отбор по борба президентът на родната федерация Валентин Йорданов. Той добави, че световното първенство в Истанбул ще бъде много тежко, но в българския състав по свободна и класическа борба, както и при жените, личат имената на световни шампиони и медалисти от големи първенства.

"Ще гоним медали и олимпийски квоти, но ще бъде много трудно. Световното първенство преди олимпийски игри винаги е силно. Надявам се нашите състезатели да се представят достойно. Разчитаме и на световните ни шампиони, с нас са Радослав Великов, Христо Маринов, Станка Златева, Михаил Ганев и други медалисти от големи първенства. Надявам се всички да се борят за титла. Целта е максимална - световни титли и добър брой олимпийски квоти", заяви Валентин Йорданов.

Световното първенство по борба в Истанбул ще започне на 12 септември със схватките от класическия стил. След двудневни борби ще бъде дадено началото и на женската дисциплина, след което участниците в свободен стил ще закрият първенството на планетата с двубои на 17 и 18 септември.