Руснакът Ваканохо определя като "мафиот" Калоян Махлянов-Котоошу в своето интервю за авторитетното седмично списание "Шукан Гендай".

"В момента сумото не е професионален спорт. То е шоу, цирк. Като при мафията борци подреждат победителите и победените, уговарят срещи", казва прогонения от сумото заради употреба на марихуана Ваканохо (Младия феникс).

Той твърди, че е получил първия плик с 1 млн. йени (9 700 долара) от Котоошу през май след победата на българина на турнира в Токио. Втората сума от 1 млн. йени Калоян му е дал лично на улицата преди юлския турнир в Нагоя.

"Шукан Гендай" миналата година обвини йокодзуна Асашорю в договаряне на срещи, с което принуди Синия дракон, други 31 борци и Асоциацията по сумо на Япония да заведат дело за клевета срещу издателите на списанието - "Kodansha Ltd".

Пред "Шукан Гендай" 20-годишният Ваканохо споделя още, че първото предложение да падне срещу пари е дошло миналата есен и е дошло от страна на ветерана Касуганишики.

Според бившия Млад Феникс хората в Асоциацията знаят за договорките, но пазят всичко в тайна и никой не смее да говори за това.