Хосеин Вафаеи се класира за първия си осминафинал на Световно първенство в кариерата, след като надигра Дзюнхуей Дин с 10-6 фрейма на старта на турнира, който по традиция се провежда в шефилдския театър Крусибъл.

Иранецът изоставаше с 4-5 след първата сесия срещу световния вицешампион от 2016, но му даде само една партия при доиграването днес. Дин нямаше отговор до почивката, губейки и четирите фрейма, в които "Принцът от Персия" наниза брейкове от 117, 122, 68 и 57. Китайският му опонент, който записа едва 15 точки в тези четири поредни партии, отвърна със серия от 77, но Вафаеи довърши нещата в своя полза след 89 и фрейм, завършил при резултат 68-10.

Така иранският играч, който миналата година отпадна в първи кръг в Крусибъл от бъдещия финалист Джъд Тръмп, ще се изправи срещу действащия първенец на планетата Рони О'Съливан в спор за място на 1/4-финалите, след като "Ракетата" се справи срещу Дзюнсю Пан с 10-7.

В другия ясен мач от осминафиналите световният шампион от 2010 Нийл Робъртсън, който на старта направи две исторически серии от по 146 точки при победата над Идзъ У с 10-3, ще срещне уелсецът Джак Джоунс, който се справи с двукратния финалист в Шефилд Али Картър след 10-6.