Топ-спринтьорката на България Ивет Лалова късно тази вечер ще пристигне в Атина, където утре в 7сутринта професор Николау ще й направи операция по изваждането на основния пирон в бедрото й, и ще освободи помощния, който играеше поддържаща роля. Интервенцията ще бъде извършена с пълна упойка и Лалова ще преспи в болницата, за да бъде 24 часа под лекарско наблюдение.

Ивет е резервирала обратния полет за София на следващия ден - 17-ти септември. Очакваме я на българска земя около 17.30 часа.

Чаровницата е обещала да донесе пирона, с който дори успя да участва на Олимпиадата в Пекин и въпреки жестоката контузия се представи достойно, в сравнение с останалите ни атлети. Дължината на въпросния основен пирон, който бе закрепен към основната бедрена кост е между 32-38 см, помощният в таза е сравнително по-малък, но и той ще бъде изваден от доктор Николау.

Междувременно, уличената в завишено ниво на тестостерон Даниела Йорданова е разговаряла близо час с президента на федерацията Добри Карамаринов и е изявила желание, след като изтърпи вероятно двугодишно наказаниеу да се завърне на пистата.