Любителите на екстремни спортове ще открият новия сезон за рафтинг и каяк в бързи води на 4 и 5 април на река Струма в Кресненското дефиле. Това съобщиха организаторите – клубовете за екстремни спортове и организациите "Приключенска мрежа", "Къща за книги и приключения", "Бързи води", "Х клуб", "Бобри", "Тудорини брос" и "Каяк Келеш Холдинг".

Участниците в откриването на Сезон-2009 ще се съберат на 4 април /събота/ в 10 часа на Кресненските ханове, където ще се подготвят за първите демонстративни спускания. В тях ще участват с рафтове и каяци екипажи на петте клуба. За 11.30 часа е предвидена и пресконференция за медиите.

Емоцията от спускането в бързеите на Струма в Кресненското дефиле ще имат също всички журналисти и гости, които желаят да преминат по трасето на пролетно буйната река. В лодките заедно с тях ще бъдат опитни гидове. От клубовете ще се погрижат за тяхната безопасност и екипировка - неопренови костюми, спасителни жилетки, каски, гребла.

Първият ден ще завърши с вечерно парти по случай откриването на рафтинг сезона с фойерверки, музика и танци край палатковия лагер до река Струма, съобщиха организаторите.