Във федерацията ни по спортна стрелба върви подготовка на Изборното общо събрание, насрочено за април. „Събранието ще е през април. Още не е уточнена точна дата. Предстои ни организацията на самото събрание, а там клубовете ще решат какъв тим да е подготовката на състезателите и структурата. Имаме доста работа по подготовката на състезателите. Очакваме Европейското в Прага. Преди това има и други важни турнири, които са с пневматично оръжие”, коментира генералният секретар Димитър Тодоров и добави:

„Въпросът е как ще се намират допълнителни средства за тренировъчен процес и подпомагане на клубовете. Проблемите не са определени хора. Надявам се и сега, както през години ще вземем правилното решение.”

Димитър Тодоров потвърди, че наказанието на Антоанета Бонева, която даде положителна проба за употреба на кокаин преди Олимпиадата в Пекин остава 2 години, но федерацията ще прави опити при всеки подходящ случай да пледира за намаляване на санкцията й.

„Случаят с Антоанета Бонева се разви, както първоначално се очакваше. Тя бе наказана за срок от 2 години. Ние ще се опитваме да убедим международната федерация и УАДА, че наказанието е прекалено сериозно. Ще може да участва на Световното първенство 2010-та година, когато изтича федерацията. Целта на нейните треньори е да я мотивират, защото тя е качествен състезател”, заяви Тодоров.

„Общо взето сме доволни от представянето до момента, като се има предвид, че състезателите ни на високо ниво не са чак толкова много. Имаме достатъчно млади състезатели, които биха могли при целенасочена подготовка да постигнат добри резултати”, каза още генералният секретар на централата ни по спортна стрелба Димитър Тодоров.