Странни неща продължават да се случват в руския спорт, въпреки че отдавна сме в 21 век. Най-добрата  спринтьорка на страната - Кристина Макаренко, е била изгонена от тренировъчен лагер в Новогорск, защото пропуснала сутрешния строй в 8 часа сутрина. По същата причина заедно с многократната национална шампионка на 100 метра били отстранени Артьом Макаренко и Арсений Елфимов.
 
Новината съобщи потърпевшата в своя канал в Telegram. 
 
"Изгониха ни: мен, Артьом и Арсений. Този сезон спечелих 14-ата си титла в първенството на Русия.  Артьом показа най-добрия резултат за сезона в Русия, а Арсений спечели многобоя. Вероятно обаче това не е достатъчно, за да тренираш в националния отбор.
 
Всичко започна, когато ни казаха, че сутрешният строй в 8 часа е задължителен всеки ден, освен през уикендите. За да бъде ясно, ние не живеем в лагера в Новогорск. Тренираме, ходим на масажи, взимаме лекарства и вечер се прибираме вкъщи.
 
Затова нашият треньор каза на главния селекционер, че ние няма да ходим на сутрешния строй. След което ни заявиха, че всичко е наред. Но в крайна сметка шефовете се събраха и решиха, че не сме достойни за националния отбор, защото не ходим на строя в 8 сутринта. Последва избухване на моя треньор, никога не съм го виждала да крещи така", обясни Макаренко. 
 
И добавя, че заради подобни ситуации има все по-малко желание да тренира и да се състезава.
 
"По принцип мълча за това колко са се обезценили тренировъчните лагери и кой понякога ги посещава", посочва спортистката, която е бронзова медалистка от европейското първенство през 2014 г.