В Плевен се предвижда строителство на нов плувен басейн и ремонт на спортни зали и писти. Това съобщи кметът на града Георг Спартански. Той уточни, че съоръжението за развитие на плувните спортове има възможност да бъде изградено по линия на програмата "Трансгранично сътрудничество", а по проекта "Красива България" общината възнамерява да подобри енергийната ефективност на спортния комплекс "Спартак", който сега трудно се използва през зимата.

Спартански посочи, че според експертно мнение за нова лекоатлетическа писта на стадион "Плевен" са нужни 700-800 хиляди евро, което е около 1,5 милиона лева. Той е получил уверение за осигуряване на европейско финансиране за изграждане на писта, но при условие, че общината успее да осигури средства и да ремонтира стадиона. През последните години за стадион "Плевен" бяха дадени 300 хиляди лева, но са вложени не повече от 30-50 хиляди - ще трябва да търсим отговор на въпроса за какво е похарчени останалите 250 хиляди, коментира кметът.

Според него общината е нужно да инвестира за подобряване отоплението на покритата лекоатлетическа зала и за ремонта на покрива на баскетболната зала "Балканстрой". Ако искаме да имаме спорт - олимпийски, световни, европейски шампиони, трябва да отделим повече средства и от местния бюджет, е убеден кметът. Ще правя всичко възможно да осигуря на младите хора на Плевен, на спортистите, треньорите и спортните деятели по-добри, по-нормални и по-човешки условия за работа, заяви Георг Спартански.