Кметът на Милано Джузепе Сала се надява, че Олимпийските игри през 2026 година ще се проведат в обичайните за всички условия, а не във формат "балон", както беше на Игрите в Токио 2020 и Зимната Олимпиада в Пекин. Това каза Сала на брифинг за предстоящото предаване на олимпийския огън на домакините на следващите зимни игри в Милано и Кортина д'Ампецо.

"Надявам се, че няма да бъдем в балон след четири години. Но кой знае какво може да се случи, а тук е много важно да се поучим от опита на Китай, защото тук всичко е организирано много добре", каза Сала. "Надявам се, че ще успеем . Сега всичко е много трудно. Милано може и да не е най-красивият град в Италия, но там се събират 26 века история", каза кметът. 

Сала отбеляза, че Игрите в Италия ще бъдат адаптирани към новите условия. "Бихме искали да благодарим на нашите китайски приятели за всичко, което направиха за нас, за цялата информация, която споделиха с нас. Разбира се, игрите ще бъдат различни от тези в Китай, ще бъдат адаптирани към новите условия, които може да се променят за четири години", каза кметът на Милано.

Сала също така потвърди, че церемониите по откриването и закриването на Игрите ще се проведат на стадион "Сан Сиро", който предстои да бъде съборен, но това няма да се случи до Игрите в Италия, насрочени от 6 до 22 февруари 2026 г.