В Локомотив Металекс Билд обмислят вариант да излязат с черни екипи срещу Фрайкин Гранолерс в мача реванш от ІІІ-ия кръг от турнира за ЕХФ утре. Хандбалистите проявили суеверие, тъй като червените фланелки не им донесли късмет в Испания. „Часове преди срещата ще решим с какъв екип да излезем. Екипът обаче не прави отбора. Важното е да играем така, както можем и да оставим добро впечатление“, коментира Кирчо Василев. Днес от 18 часа е последната тренировка на шампионите в зала „Конгресна“. След тях ще тренират испанците. Василев призна, че няма да наблюдава заниманието на гостите. „Не виждам смисъл. Познавам добре техните играчи. С други не разполагат. Най-много да липсва някой, което нищо не променя“, уточни наставникът.

Вторият двубой от III кръг на ЕХФ между Локомотив Металекс Билд - Фрайкин Гранолерс е в събота от 17 часа в двореца. В първия мач испанците биха с 36:21. Ако Локо спечели във Варна, ще си осигури участие в квалификационния кръг на Шампионската лига през есента на 2008-а.

Междувременно в момента в София се провежда Общо събрание на Българската федерация по хандбал. На него е възможно да бъдат направени промени в УС на централата.