Националките по аеробика направиха шопинг релакс през втория им ден от престоя в Либерец, където в събота започва Европейското първенство по аеробика.

До решението да се отиде на разходка из красивия чешки град се стигна след трудното пътуване от България вчера. Проблем на летището във Виена принуди вместо със самолет българките да пътуват с автобус до Прага.

Днес преди обяд българките имаха и тренировка в зала „Типспорт арена”,в която ще се състоят и самите състезания. След заниманието треньорките и водачката на групата Йорданка Благоева взеха решението за шопинг релакса и разглеждането на центъра на Либерец.

Шефката на Българския съюз по аеробика умело съчета разглеждането с пазаруването за да бъдат доволни всички от българската група. Имаше и недоволни след края на шопинг терапията. Това бе единствената ни представителка при жените – Деница Паричкова. Макар и фамилията да предполага желание за харчене на паричките, Деница не успя да си купи нищо, което я натъжи. Тя премери няколко дрешки, но или не й ставаха или й бяха големи.

За сметка на Паричкова най- малката Ива Илчева си купи шапки, не една, а цели две, което накара останалите да избухнат в смях. Причината е, че и миналата година Ива пак си купи шапка.

Ивелина Лукаки и Десислава Иванова наблегнаха на снимките из Либерец, но не пропуснаха и те да си купят нещо за спомен от престоя си в този град.

Българската група е отседнала в хотел „Бабилон”, където има аква парк, казино, и други екстри. Стаите са хубави и в тях прекарват повечето от времето си националките.

Утре момичетата тренират следобяд в „Типспорт арена” и това ще им позволи да се наспят хубаво след премеждията в последните часове.