"Оценявам като добро представянето на българският отбор на Световното първенство по лека атлетика в зала”, заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. „Два финала и два полуфинала бе планът максимум на този етап, като се има предвид, че поради различни от състава отсъстваха някои от най-добрите ни състезатели”, добави шефът на централата.

Карамаринов продължи:„Даниела Йорданова и Николай Атанасов се представиха отлично. Йорданова подобри с повече от секунда националния рекорд на Николина Щерева на 1500 метра. За съжаление това не й стигна за медал. На всяко друго първенство щеше да й е достатъчно дори за титла. Но тя е голям боец и се надявам, че ще бъде възнаградена за труда си. Атанасов пък се бори като лъв до последно и остана близо до медалите. Той бе приятната изненада в отбора, защото никой не очакваше от него да стигне до петото място в изключително силна дисциплина, каквато е скокът на дължина. Ивет Лалова и Инна Ефтимова изпълниха плана си. В момента повече от тях не можеше да се очаква.”

„Единствено Цветелина Кирилова и Спас Бухалов останаха под възможностите си. И докато при Цветелина това може да се обясни донякъде с факта, че е първото й голямо първенство от доста време насам, то Спас определено разочарова, тъй като допусна същата грешка, както на Балканиадата - три фаула на избрана твърде висока начална височина", каза още Карамаринов.

"Доволна съм, че постигнах 11-и финал на голямо първенство и 13-и национален рекорд. Съжалявам, че това не ми донесе отличие”, сподели Даниела Йорданова.

Имах по-малко от два месеца за подготовка и сега си мисля, че ако бяхме започнали навреме, то можеше и да бягам на границата на 4-те минути и да се преборя за медал", добави тя.

"Бях много добре подготвен. Нещо обаче не ми се получи при отскока от дъската. Просто не ми пасваше. Затова в последния опит рискувах, като търсех максимална близост. Жалко, че стана фаул, макар и минимален, защото опитът бе много добър - над 8-те метра", заяви пък Николай Атанасов.