Кюстендил бе домакин на пети кръг от републиканския шампионат по картинг. Състезания се проведоха в пет класа: Mini BG, Rotax Max Junior и Rotax Max, провели по едно състезание в събота и неделя, и в класовете Mini и KZ2, провели по едно състезание в неделя. В клас Mini BG най-добре се представи Христо Пенов. Той спечели и двете състезания, като не пропусна победа в нито един манш. Плътно зад него на второто място  във всички маншове бе Иво Петков. На почетната стълбица успя да се качи и Александър Коларов, трети в съботния старт и Павел Кралев, трети в неделното състезание.

В клас Rotax Max Junior победител в двете състезания стана Симеон Симеонов, който не остави никакъв шанс на своите противници. Негови подгласници на стълбицата в събота бяха Галин Стайков и Илиан Атанасов – втори и трети във съботното състезание, и Иван Влъчков и Стивън Данев  - втори и трети съответно в неделното състезание. Очаквано, много интересни бяха състезанията в клас Rotax Max. В съботното състезание, без конкуренция бе Георги Тачков, следван от Васил Коларов и Александър Цветанов. В неделя недостижим бе Васил Коларов. И в двата манша, Коларов поведе от началото и не изпусна лидерството си до самия финал. Георги Тачков изостана до трета позиция в първият манш, но в решаващия втори изпревари Александър Цветанов, който от своя страна пък, след наказание за фалстарт във втория манш, зае четвърта позиция. На третото място на почетната стълбица след наказанието се качи Божидар Печев.

В клас Mini недостижима в двата манша бе Лора Христова. Тя отново показа, че е най-бързата млада дама на пистата. Нейни подгласници са Николай Петров –втори и Христо Димитров – трети. Очаквано най-интересно бе в клас KZ2. Мишел Георгиев се завърна на пистата с победа. Той спечели съботната квалификация, но остана втори в първия манш, спечелен убедително от Александър Стоев.

Във втория манш Мишел направи перфектен старт и поведе колоната, след него се нареди Александър Стоев и Владимир Арабаджиев. В следващите обиколки Александър Стоев беше изпреварен от Арабаджиев. Той нямаше никакъв шанс да догони откъсналия се далеч напред Георгиев, но се наложи да защитава позицията си от Стоев.  Така най-високо на почетната стълбицата се изкачи Мишел, следван от Александър Стоев. Владимир Арабаджиев се наложи да се задоволи с третото място.