Федерацията по кану-каяк определи сезона като тежък, но успешен. На Световното първенство в Дуисбург Станилия Стаменова спечели сребърен медал на 200м едноместно кану, а Мирослав Кирчев завърши осми на 1000м едноместен каяк.

„Доволна съм от сезона. Подобрих представянията си от миналата година”, сподели световната вицешампионка.

„Представянето ни беше добро. Не мога да кажа, че съжалявам за нещо”, добави старши треньора на националния тим Петър Мерков.

„Направих всичко възможно да дам най-доброто от себе си. Виждах се от трето до пето място. Конкуренцията беше много силна, но аз добре подготвен. Знаете, че в нашия спорт много зависим от метеорологичните условия. Доволен съм, че стигнах до А финала и съм в елита на този спорт”, пък каза Мирослав Кирчев, а на въпрос, дали би се върнал в националния тим, сподели: „Бих се върнал при споразумение с федерацията. Условието ми е да приемат моя треньор.”

В кану-каяка отчетоха успешен сезон

източник: БГНЕС

„Не бих казала, че това е препъни камъкът. Това е решение на клуб Левски. Написаха ни писмо, че по техни съображения, Мирослав ще е на индивидуална подготовка. Ние уважихме това решение. Въпрос на договорка е за догодина как ще бъде планирана подготовката”, коментира от своя страна изпълнителният директор на централата Евелина Петрова.