Успехите на хърватката Бланка Влашич в последно време спечелиха на лекоатлетката обичта на сънародниците й, макар че тя страда от същите проблеми като българските си колежки, например.

Световната шампионка в скока на височки отдавна се тормози от липсата на подходящи места за подготовка. Скоро обаче момичето, което се цели в рекорда на нашата Стефка Костадинова може да се радва на специално съоръжение.

Веднага след титлата й от Осака бащата на Бланка – Йоско, за пореден път алармирал градската управа в Сплит за нуждата от подходяща зала за тренировки. От там отговор така и не дошъл, но на думите на Влашич - старши обърнали внимание в Дугополе – град на 15 километра от Сплит. Хърватският „Вечерни лист” анонсира днес добрата новина за „златната” Бланка, както нарекоха лекоатлетката медиите в страната й: “Именно в Дугополе може да се построи такова съоръжение!”

„Това е идея, която тепърва трябва да се осъществи. Скоро ще проведем разговор с Йоско Влашич, който да ни обясни от какво точно се нуждае нашата шампионка”, казва градоначалникът Златко Жевриня.