Управителният съвет на БФ Художествена гимнастика проведе второто си заседание след избора на ново ръководството на централата. По настояване на генералния спонсор Алекс Нестор срещата се проведе под формата на работен обяд. Това обяви специално за БТА Илиана Раева.

Всички членове на Управителния съвет получиха коледни подаръци и картички и отчетоха изключително активна и ползотворна дейност в рамките на един месец от администрацията на БФХГ и работните комисия.

УС гласува създаването на пет нови комисии - Научна комисия, Арбитражна комисия, Дисциплинарна комисия, Финансова комисия и Комисия за категоризация на спортните клубове.

Беше утвърден и разширен състав на националния отбор ансамбъл жени, който предложи старши треньора Ина Ананиева. Цветелина Стоянова, Данина Тодорова, Румяна Велинова, Снежана Дечева и Мирела Георгиева ще попълнят състава на национален отбор ансамбъл жени.

Беше утвърдена и наредбата за държавен спортен календар 2013 година.

Членовете приеха предложена администрация на БФХГ и длъжностните характеристики на служителите.

В точка разни беше гласувано предложение до фондация "Български спорт" да бъде отпусната стипендия от 100 лева на гимнастичката Антоанет Кехайова от клуб Грация (Варна).

Илиана Раева докладва за едномесечната дейност на председателя. Раева е провела срещи с кметовете на Шумен Красимир Костов и на Търговище Красимир Мирев, разговор с кмета на Варна Кирил Йорданов, среща с председателя на комисията по спорта на Народното събрание Огнян Стоичков, среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и главният архитект Петър Диков, разговори с кмета на Пазарджик Тодор Попов - всички те в полза на материалната база и развитието на клубовете в тези градове.

Председателят на БФХГ е провела среща по повод инициатива за създаването на клуб по художествена гимнастика в Челопеч, а освен това е договорила ремонт на националната база "Раковски" за сметка на Национална спортна база.

Илиана Раева е отправила предложение от името на БФХГ до министъра на спорта Свилен Нейков за промяна на програмата за олимпийската подготовка 2013-та година, която е била подкрепена от 23 федерации.

Относно работата със средствата за масова информация има 92 публикации, свързани с дейност и развитието на художествената гимнастика в периода от 15-ти ноември до 19-ти декември.