Днес на обяд от Royal Club Victoria за София тръгна микробус, натоварен с даровете, които Стефка Костадинова и Николай Попвасилев получиха от гостите си по случай сватбеното им тържество. На младоженката ще й трябват поне два дни, за да разопакова всички подаръци. Намерението й е да се обади лично на всички гости, за да им благодари. От вчера телефонът й непрекъснато звъни, обаждат се приятели, за да изкажат възхищението си от прекрасното прати, продължило от 20:30 до 6 часа сутринта.

На купона пяха Gipsy Kings, Ивана, Софи Маринова, Устата, Азис и Весела Нейнски с "Тихомир джаз бенд". Орлин Горанов с възхитително изпълнение на "Светът е за двама" развълнува гостите и след това изпя "O,sole mio" без музикален съпровод специално за младоженката. Часове наред гостите танцуваха на дансинга и между масите под уникалната шатра с прозрачен покрив, която беше на площ 900 кв.м.

Кумовете Маринела и Ветко Арабаджиеви подариха на новото семейство икона на Свети Николай Чудотворец. Кумците отвърнаха на жеста с картина на Николай Янакиев от неговата скорошна изложба в Ню Йорк.

"Подарих на Стефка сърцето си", каза Николай Попвасилев.

От Швейцария пристигна огромен букет заедно със семена на холандски лалета, изпратени от Сергей Бубка. Наско Сираков и Илияна Раева, които не можаха да дойдат на сватбата, изпратиха букет от 209 светлорозови рози, символизиращи ненадминатия рекорд на Стефка Костадинова, поставен на олимпийския стадион в Рим преди 20 години.

Повечето от гостите са избрали картини и икони. Най-тежък в буквалния смисъл на думата подарък - 16 килограма с височина 60 сантиметра, - е бронзовата композиция "Влюбените" на Георги Чапкънов, подарък от Младен Мутафчийски. Изящен сервиз за кафе на Faberge е избрала за младоженците Петя Славова.

Сервизи на Versace, опаковани в 20 пакета, са подаръкът от Красимир Балъков. Евгения Раданова дари младоженците със златни накити. Пълен комплект сервизи за хранене Hermes е изборът на Евгения и Николай Баневи и техните кумове Весела и Димитър Барбукови.

Сред подаръците има тенис ракета Wilson от Петър Михнев, сребърни свещници, малки пластики и дори една истинска звезда – Дим Дуков подари на новото семейство звезда в съзвездието Голямата мечка, наречена „ Stefka&Niki". В звездните регистри тази звезда доскоро носеше номер HR 4026.

Председателката на БОК се чуди как ще успее да намери време за сватбено пътешествие, тъй като й предстои да обиколи олимпийските съоръжения, където българските спортисти ще се подготвят за олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Скоро тя ще пътува до Белград, който е домакин на Европейския олимпийски фестивал.