Тази събота в Бургас започва Фестивалът на конния спорт – най-продължителния и масов спортен празник в морския град. Поредицата от състезания на базата в Парк „Езеро“ ще продължи 8 дни, като финалите са на 11 и 12 август. Тогава ще се излъчи и новия носител на „Купа Бургас“, която ще се връчи за седма поредна година.

В надпреварите край морския бряг ще се включат най-добрите родни състезатели, както и участници от чужбина. Очакват се общо близо 200 коня и ездачи. Освен оспорвани паркури, тази година публиката ще може да види и зрелищни слаломи „drive & ride” /шофиране и яздене/. Шоуто се състои в последователно маневриране между препятствията, първо с кола, а после и с кон. А това го могат най-опитните. Те ще се подберат сред класираните в други паркури.

Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да наблюдават скоковете на красивите животни над препятствията и през нощта. Атрактивните нощни паркури са запазена марка на базата в Бургас, която е единствената в страната, където това се прави. 

Освен на място, любителите на конния спорт ще могат да проследят състезанията и онлайн. Предаване на живо ще осъществяват няколко електронни медии, както и официалния сайт на Федерацията по конен спорт и фейсбук-страницата на ККС „Кан Крум“-Бургас.