Триатлонът на закрито (Indoor Triathlon) е сравнително нова версия на класическия триатлон. Удобствата при него са, че участниците не изпитват дискомфорта да плуват в открити води (плува се в басейн) и не се налага да карат велосипед по пътищата (колоездят на велотренажор, на колодрум, спининг байк или велоергометър, а бягането е на уред-пътека). Освен това, екипировката не е толкова скъпа, колкото в класическия траитлон, а и състезанието може да се провежда при всякакви атмосферни условия, тъй като просто не зависи от тях.

В събота 60 души от цялата страна мериха сили в първия у нас триатлон на закрито. Той се проведе в бургаския Парк Арена - най-модерният олимпийски басейн в страната. 

Състезанието се проведе в 3 дисциплини: 

* деца  до 14 години (150 метра плуване, 3 километра каране на колело и 1 километър бягане);
* възрастни - Супер Спринт (450 м плуване, 10 км колело и 3 км бягане);
* възрастни - Спринт (750 м плуване, 20 км колело и 5 км бягане).

Организаторите от клуб "Бегач" бяха заложили на максимална близост до оригиналния триатлон, затова засичаха общо време за изминаване на определени дистанции, като включваха и времето за преминаване от един към друг спорт (транзишън). 

Победители
При децата победиха Десислава Лазарова (14:55) и Красимир Георгиев (14:40). На първо място на късата дисциплина при жените се класира Елисавета Рачкова (1 час и 28 секунди), а при мъжете - Станислав Иванов (46 минути и 24 секунди). На класическата Спринт дисциплина победиха Веселина Ковачева (1:19:58) и Михаил Степанов (1:09:34).

Подробни резултати: https://patri.begach.com/results-2020/

Домакини на спортното събитие бяха Община Бургас и Парк Арена. 

Целта на организаторите е с едно такова състезание (и неговите сравнително къси дистанции) да дадат възможност на повече хора да опитат за първи път този комбиниран спорт, а, от друга страна, да дадат възможност на останалите състезатели за още един старт - в началото на годината, когато времето навън все още не е подходящо.