Най-известното име в света на екстремните спортове Винс Рефет загина по време на тренировка на своя отбор по полети с реактивни раници в Дубай. Изключително страшната участ обаче беше още по-зловеща, с оглед на това, че инцидентът беше предаван по специализирана онлайн телевизия. Записите веднага бяха спрени от разпространение в интернет, тъй като станаха доказателство при разследването за причините за смъртта на 36-годишния французин.

Преди да се отдаде на полетите с джет раница, Рефет беше известен като многократен победител от състезания по парашутизъм и т.нар. BASE-jumping (скокове от високи места по земята с последващо отваряне на парашут). През 2014 година той скочи от най-високата сграда в света – Бурж Халифа в Дубай.

През последните години той се посвети на полетите с реактивни раници. Специализираният карбонов костюм и цялата екипировка позволяват да се лети с 240 км/ч на височина от 1800 метра.

При най-зрелищния си полет Рефет, заедно със своя сънародник Фредерик Фюжен, влязоха през вратата на летящ самолет. Изпълнението, което се случи през ноември 2017 година, е известно като „Небесната врата“.