Иранските власти екзекутираха публично втори затворник, осъден за участието му в протестите, които разтърсиха страната в понеделник. Това е състезателят по борба - Маджид Реза Рахнавард, който е бил публично обесен в свещения град Машад, след като беше осъден на смърт за убийството на двама агенти по сигурността, съобщи агенция "Мизан".
 
„Той беше осъден на смърт за „война срещу бог“ за това, че намушка до смърт двама членове на силите за сигурност“, пише "Мизан", добавяйки твърденията, че е ранил още четирима души.
 
Младият мъж беше арестуван на 19 ноември, обвинен на 24-ти, а пет дни по-късно беше осъден на смърт, след като се твърди, че е признал престъпленията си.
 
Екзекуцията на Рахнавард идва четири дни след първото обесване на затворник, осъден за участие в протестите, предизвикани от смъртта на Махса Амини в средата на септември. 23-годишният Мохсен Шекари беше екзекутиран в четвъртък за раняване на басиджи - ислямски бунтовник - с нож, блокиране на улица и създаване на ужас в Техеран.