Бившият шеф на организационния комитет на Олимпиадата в Лондон през 2012 година Джек Лемли разкри, че Игрите ще струват на столицата много повече, отколко властите обявяват публично. Според уволнения чиновник, тези игри ще излязат доста солено на страната му.

Лемли смята, че цената на Олимпиадата е около 20 милиарда паунда, а не 9,3, колкото бяха обявени преди време информира Daily Mail. Според него кметът на Лондон Кен Ливингстън се е опитал да скрие от обществеността реалната стойност на Игрите. При това Лемли счита, че неговото уволнение през 2006 година е било свързано именно с това, че се е опитал да ракаже, колко пари ще бъдат похарчени за организирането на този грандиозен спортен форум.

Когато през 2005 година Лондон спечели битката за Олимпиадата през 2012 година, властите обявиха, че разходите по нейната подготовка ще възлизат на 2,4 милиарда паунда, скоро след това тя нарасна на 3,3 милиарда, а след това и на 9,3 милиарда. Според бившият шеф на Организационния комитет обаче, Олимпиадата ще струва не по-малко от 20 милиарда, което значително се разминава с обявеното от властите.

Ръководителите на проекта обаче побързаха да отрекат информацията, както и да обявят изнесените от Лемли цифри за недействителни.

Най-притеснителното обаче според бившия шеф на организационния комитет е фактът откъде властите ще вземат необходимите им средства.