Поне няколко са гимнастичките, които имат шанс да влязат в националния отбор – жени, по художествена гимнастика, който ще бъде обявен утре. След проведените две контролни състезания, като фаворитки се очертаха Биляна Проданова, Силвия Митева и Моника Минчева. Като и трите имат шансове да заемат местата на отказалите се вече Симона Пейчева и Елизабет Паисиева.

Окончателният състав на националния ни тим, който ще представя страната ни на международната сцена ще бъде обявен официално утре, след заседание на Управителния съвет на федерацията ни. Тогава ще станат ясни и имената на състезателките, които ще заминат за първото Гран при в Москва от 28 февруари до 2 март. Участие и в двете контролни взеха 10 гимнастички, а надпреварата, която се проведе днес в зала "Раковски" бе изгледана от Нешка Робева.

„Очертават се няколко момичета, които ще се борят за първите две места до Европейското първенство и за Световното. Но имаме 6-7 гимнастички, които са много перспективни. На този етап все още не са готови, защото е много рано, но се надявам с всяко изминало контролно да натрупат повече опит. Виждам голям прогрес в състезателките от първото контролно до сега, така че съм оптимистично настроена, че ще имаме и в индивидуалното добро представяне”, сподели Мария Гигова пред Гонг.

„Утре ще обявим имената, по време на УС ще вземе решение за националния отбор индивидуално жени. Ние обаче ще наблюдаваме непрекъснато гимнастичките, имаме си концепция и главният треньор ще даде своята позиция за това как вижда оттук нататък нещата”, добави още председателят на БФ по художествена гимнастика.

„Мина първото заседание на Международния комитет, което приключи преди два дни, на него се взеха генерални решения за промяна и подобрения на правилника, което да улесни работата на треньори, гимнастички и съдии”, завърши Мария Гигова.

снимки: Gong.bg