Престижно 4-о място за националите по модерен петобой в дисциплината щафета на Европейското първенство за младежи до 21г. в Барселона.

Явор Пешлеевски и Тодор Михалев представиха България на щафетата по модерен петобой, която се проведе на 30/06/2017. Младежите ни останаха на 4-о място след последната дисциплина от петобоя - бягане и стрелба.

Малко не достигна на състезателите ни за да се качат на почетната стълбичка. Двамата направиха страхотно плуване на 2х100м св.стил, като завършиха дистанцията за 1’52”.

Със своите 25 победи и 19 загуби на фехтовката се подредиха на 6-та позиция във временното класиране.

Отличната им езда с почти максимален брой точки им осигури 4-ти стартов номер за финалната дисциплина - 2х2х800 бягане и стрелба. Въпреки усилията, прекосиха финала след фаворитите във състезанието - Русия, Чехия и Беларус.

Това е успех за българския модерен петобой, тъй като на Европейското първенство през 2016г отборът ни се класира на 5-о място. Щафетата по модерен петобой се провежда от двама атлети от всяка държава, които се състезават заедно във всички дисциплини от модерения петобой както следва: Плуване - 2х100м свободен стил Фехтовка - Всеки състезател играе срещу състезателя със същия номер от всички останали отбори Конна езда - Прескачане на препятствия, като втория състезател стартира веднага след като първия финишира Бягане и стрелба - Всеки състезател бяга 2х800м с 2 стрелби, на които трябва да има 5 успешни изстрела, като щафетата се предава в специално обозначена зона по подобие на леката атлетика.