Треньорите на врачанския клуб по таекуон-до „Кум Рьонг" -  Илия Цветков и Ирена Цветкова, взеха участие в първия за годината треньорски семинар, организиран от Българска федерация по таекуон-до. Гранд Мастер Ким Унг Чол разясни в детайли тънкостите на самоотбраната на 25 треньори от страната в продължение на два дни. Семинарът бе проведен в Пловдив на 16 и 17 февруари, съобщава DarikNews.bg.

Седмица преди това пък четирима от възпитаниците  на врачанската бойна школа успешно положиха изпит за ученически степени. Той бе само за сини колани и бе проведен в Етрополе. Главен изпитващ бе Гранд Мастер Ким Унг Чол. Росен Борисов, Петър Диков, Християн Вълков и Тодор Йорданов вече са носители на 3 гуп.

В момента продължава подготовката на представителния отбор на клуба, определен за участие в предстоящото държавно първенство, след което се очакват покани за националния отбор, който ще представи страната ни на европейското първенство през април в Словения.  Успоредно с това най-малките възпитаници на „Кум Рьонг" от начинаещата група усилено се готвят за първия си изпит.

В първата половина на месец март във Враца отново ще гостува националния селекционер Ким Унг Чол по покана на ръководството на клуба по таекуон-до. Майсторът ще оценява знанията на най-малките таекуондисти, повечето от които са възпитаници на НУ „Св. Софроний Врачански".

Успешен старт на годината за таекуондистите

източник: Ирена Цветкова с Владислав Стоев и Радослав Димитров © "Кум рьонг" Враца

Илия Цветков и Веселин Иванов