Старши треньорът на националния отбор на България по художествена гимнастика Илиана Раева и Спортно-техническата комисия (СТК) към БФХГ предложи на Управителния съвет следните национални отбори за жени и девойки, които единодушно бяха приети.

Национален отбор жени - основен състав от четири гимнастички според класирането от контролните състезания както следва: Силвия Митева (Илиана), Моника Минчева (Илиана), Цветелина Стоянова (Илиана) и Боянка Ангелова (ЦСКА).

Определен бе и разширен състав от пет състезателки - Габриела Кирова (Левски), Мария Матева (Олимпия 74 Бургас), Кристина Илиева (Левски), Марина Стоименова (Академик) и Румяна Велинова (Славия).

Ежемесечно ще се провеждат контролни състезания с участието на състезателките от основния и разширен състави. Според представянето на гимнастичките от основния състав на международни състезания и моментната спортна форма на гимнастичките от разширения състав, състезателки от разширения състав ще могат да заместват състезателки от основния състав за участие в определени международни състезания.

Тези решения на УС днес ще бъдат изпратени до всички клубове по художествена гимнастика, каза специално за БТА Илиана Раева.

В същото време бе определен и съставът, който ще се готви за Европейското първенство за девойки. Това са Анастасия Кисе (Алегро, Търговище), Диляна Боцева (Академик), Симона Неделкова (Илиана) и Стела Георгиева (Илиана). Контролно състезание ще определи според регламента на Европейското първенство дали и четирите гимнастички ще участват на шампионата на Европа или 2 или 3 от тях.

На 17-ти февруари, Цветелина Стоянова, Боянка Ангелова, Анастасия Кисе и националният отбор за девойки ансамбъл ще заминат за първия старт за Гран При за сезона в руската столица Москва.