Силвия Василева е управителка на обновената зала за тенис на маса „Диана” към националната спортна база. Тя бе най-щастливият човек при откриването на това малко „бижу” на спорта. Искрено се надява, че много хора ще се влюбят в този спорт и ще го заобичат. Особено малките деца, за които има и действаща школа за обучение.

„Искам да благодаря за сериозното отношение на национална спортна база, представлявана от господин Петър Божилов“, започна г-жа Василева. „Той направи първата си визита тук, когато залата бе пълна с деца и беше в окаяно състояние.Тогава той отсече, че ще помогне с каквото може. След един месец се направи повторен оглед на залата. Направиха се и снимки на трагичното състояние, в което се намираше. След още един месец вече бяха отпуснати средства. Искам да акцентирам, че тези средства не бяха отпуснати за козметичен ремонт, а за основен ремонт, който включва ВиК, отопление, климатици, 100% ремонт на покрива, нови съблекални. Осветление, което отговаря на всички изисквания, което значи, че тук могат да се провеждат едно 60% от всички състезания предвидени в календара на федерацията.”

Каква е възможността обикновени хора да се докоснат до тениса на мача чрез тази зала?

„Залата е на разположение на любители на нашия спорт през целия ден, твърди Силвия Василева. „Разбира се с предимство са състезателите, а след 17.30 часа и за любители. Работното време на залата е от 8.30 сутрин до 20.30 часа вечер. Събота и неделя също работи. В залата се поддържа необходимата температура и не е проблем за малки деца да я посещават. Към залата има детска школа, която има и преподавател. Особено за деца до 12 години се обучават и след това, които останат ги картотекираме и тръгват по състезания.”

Не пропуснахме и въпроса дали хора с наднормено тегло да заобичат тениса на маса?

„Само за два месеца и вече няма да са с наднормено тегло“, гарантира Силвия Василева. „Всички са добре дошли при нас.”