Рони О‘Съливан се прости с участието си на Откритото първенство на Уелс по снукър, след като отстъпи на Рики Уолдън с 3-4 фрейма в двубой от осминафиналите на надпреварата.

По-младият от двамата англичани поведе след халф-сенчъри брейк от 54 точки. Последва обаче страхотно разчистване за четирикратния шампион в турнира от 76 пункта, след като изостана с 40 точки. Ролите се размениха обаче в третата партия, където Уолдън направи кражба след серия от 55 на съперника. Той се доближи на фрейм от крайния успех след чудесни 136 точки, но „Ракетата“ реагира в добре познатия си стил с брейкове от 88 и 85.

Все пак, Уолдън имаше последната дума и след серия от 83 се класира за четвъртфиналите, където ще играе с Джо Пери. „Джентълменът“ елиминира Кайрън Уилсън след успех с 4-1.

Напред продължиха и фаворитите за трофея Нийл Робъртсън и Джъд Тръмп, които си гарантираха сблъсък помежду си в последните осем след победи съответно над Бен Уулъстън и Джими Робъртсън. В другия четвъртфинал в горната половина един срещу друг ще се изправят Анда Джан и Хосеин Вафаеи, а долу съперници в последната двойка са Алистър Картър и Джак Лисовски.

Именно те откриват четвъртфиналната програма в петък, следвани от Робъртсън и Тръмп. Вечерта са срещите Джан – Вафаеи и Уолдън – Пери.