УНСС-Easy Credit и Гранд Про спечелиха първите двубои от полуфиналите в Държавния шампионат по футзал, които се играха във Варна и поведоха в сериите с 1:0. Играе се до две победи, а реваншите и евентуалните трети срещи са след седмица. Първият двубой от програмата за деня противопостави тимовете на МФК МАГ и УНСС-Easy Credit. В сблъсъка между националните селекционери Иван Стоилов и Свилен Иванов победител излязоха възпитаниците на Стоилов, които се наложиха с 3:0, съобщава официалният сайт на МФК Спартак. Всички попадения в срещата паднаха през първите двадесет минути на двубоя.

Станислав Стаменов откри резултата за „студентите“ в средата на полувремето, а Стамен Арсов оформи крайния резултата с точни удари в 16-ата и 19-ата минута. Срещата между Черно Море Мания и Гранд Про оправда напълно очакванията за дерби и всички решили да посетят двубоя в залата останаха доволни от показаното и от двата тима. „Маниаците“ поведоха още в първата си атака, а автор на гола бе техния капитан Пламен Стойков. Шампионите отвърнаха три минути по-късно с попадение на Марко Костич. Николай Ненков – Касата отново даде аванс на Черно Море Мания, но с нов гол на Марко Костич се стигна до 2:2 преди почивката.

Вторите двадесет минути започнаха по идентичен начин и Пламен Стойков изведе своите напред за трети път в мача, а Марко Костич възстанови равенството, след по-малко от минута. Автогол на Благовест Марев позволи на Гранд Про за първи път да поведе в резултата, но играчите на Мания много бързо върнаха попадението след точен шут на Димитър Петев. Гранд Про вкара пето попадение дело на Георги Карагеоргиев, а в заключителните минути стража на „професионалистите“ Костадин Иванов – Марата оформи крайното 6:4 в полза на тима си. Следващата събота (2 май) в София УНСС ще приеме МФК МАГ, а по същото време в морската столица Гранд Про и Черно Море мания ще изиграят втория двубой по-между си. Ако се стигне до решителни трети срещи, те ще си играя в неделя (3 май) отново в столицата и Варна. /БТА