Унгарецът Балаш Варга с кобила Джей Ло триумфира в големия приз “Бяла Карта” от Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище. Той премина чисто по паркура в баража с височина до 160 см и даде най-добро време – 38,09 сек. След него се нареди гръцкият представител Джордж Димарас със Сакрипан, финиширал за 46,27 сек.

Трети е друг унгарец Золтан Жекуш с Елиана, който завърши с 4 наказателни точки. Българинът Ивайло Бонев остана на четвърто и пето място с конете си Денденс и Абарт, след като допусна грешки. Класирането му за баража обаче е голям успех, защото до тази фаза достигнаха едва петима от 21 участници. Големият приз носеше точки за Лонджин ранкинг листата и беше квалификация за европейското първенство догодина. 

В първите две изпитания за деня нашите състезатели се представиха много успешно. Христо Найденов с кон Идеал спечели сребърния тур за наградите на БОК. Призовата тройка допълниха двама гръцки ездачи – Селини Поп с Арабела и Александрос Форлис с Хаико. 

В изпитанието за млади коне за приза на база “Крум Лекарски” на първите шест места застанаха двама наши състезатели. Ангел Няголов се класира първи и втори съответно с конете си Казино Роял и Санваценто, а с Чакотаго е шести. Антон Дацински зае трето, четвърто и пето място с Джесика, Карас и Бамби.