Андрей Пласечник от Украйна е победителят в кръга от Таекуон-до лигата- европейска квалификация- тежка категория, който се игра снощи в зала "Скаптопара" в Благоевград, предаде БГНЕС.

Плашевник си осигури участие във финала в Загреб, Хърватия /13 декември/, след като победи Стафанис Пацанис от Гърция. Победата с 9:8 осигури на Плашевник и 2 000 долара от наградния фонд на турнира в Благоевград. България бе представена от Марин Борисов, Дюк Нуамеруе и благоевградчаните Иван Давидов и Николай Кехайов. И четиримата обаче отпаднаха още на четвъртфиналните мачове.

Николай Кехайов отпадна след оспорвана борба в третия извънреден рунд след златен удар на Митя Поточник от Словения. Марин Борисов бе нокаутиран от победителя Андрей Плашевник. След нокаутиращия удар се наложи медицинска намеса за Борисов, като в залата настъпи тотална паника през 10-те минути, в които Марин Борисов лежеше неподвижен на ринга.

Официални гости на евроквалификациите, играни в Благоевград, бяха посланикът на КНДР Зо Хсунг Джу, зам. главният прокурор на България Камен Ситнилски, зам. председателят на ДАМС Михаил Балабанов, който връчи и купата на победителя, зам. председателят на Международната федерация по Таекуон-до и старши треньор на националният ни отбор Ким Унг Чол и други.