Нов удар по амбициите на най-добрия български състезател в скока на височина – Тихомир Иванов.

NOVA научи, че той ще пропусне остатъка от сезона. Причината е усложнение, появило се вследствие на контузията, която атлетът ни получи миналото лято при загрявката преди финала на Световния шампионат в Лондон. Тогава бедрено разтежение попречи в британската столица българинът да спори за отличията.

Иванов  е претърпял операция в клиника в Истанбул, заради проблем със залавното място на четириглавия бедрен мускул, известно още като спортна херния.

Първите признаци за проблема са се появили още преди Националния шампионат по лека атлетика в зала през февруари в София, на който Тишо спечели с 2.28 m.

След установяване на причината за болките пред Иванов е имало два варианта:

- Единият е включвал пълна почивка, но той не дава 100-процентова гаранция, че проблемът няма да възникне отново.

- Вторият, който според медиците решава въпроса, е оперативно заздравяване на залавното място с артроскопска интервенция и отново време за почивка.

Именно заради желанието си за пълно излекуване Тихомир Иванов и неговият треньор Георги Гетов са предпочели втория варинт.

За съжаление на атлетическите почитатели хирургическата намеса ще попречи на Тихомир Иванов да участва на Европейското първенство за мъже и жени в Берлин през август. Благодарение на своите великолепни възможности в дисциплината той бе считан и за един от основните фаворити за медалите.

Припомняме ви, че след подготвителния си лагер в Испания Иванов направи само един старт това лято. Българинът участва в първия турнир от Диамантената лига за сезона в Доха, където записа скромните 2.15 m.