Александър Бачев се класира първи в Републиканското първенство по кайтсърф 2015, което се проведе през почивните дни в Бургас. Състезателят е трикратен носител на титлата шампион на България в първенството, организирано от Българската федерация по ветроходство, което се провежда ежегодно от 2005 година насам.

След поредната си победа на национално ниво Александър се подготвя за международни успехи на Световната купа в Абу Даби. Амбициите му са да запише България в топ 3 на световната ранглиста на предстоящото състезание в края на октомври.

Александър Бачев

източник: all-channels.com

Дванадесетокласникът от Софийската математическа гимназия тренира кайтсърф от 6 години, като участва в състезания през последните 3. Носител е на сребърни медали от Световно и Европейско първенство за младежи. На последното международно състезание Formula Kite World Championship 2015 се класира пети в оспорвана надпревара със 75 от най-добрите в света. Тренира активно три месеца в годината. През зимата набляга на физическата подготовка, а през лятото на техническата подготовка върху борда. Александър признава, че цялостната подготовка включва и начина на хранене: "Старая се да се храня, колкото се може по-правилно. Не изпадам в крайности, но си имам принципи – по-малко захарни изделия, да е колкото се може по-естествена и необработена храна". От скоро за хранителния режим на Александър Бачев се грижи LIVITY, които правят за него специални миксове от ядки, сушени плодове, семена и тъмен шоколад с висока енергийна стойност.