Второто посещение на експерти от Световната антидопингова асоциация (УАДА) в Московската лаборатория ще се състои от 17-и до 19-и декември, съобщи пресслужбата на УАДА.

"Делегация от петима души, водена от Хосе Антонио Паскуал ще пристигне в Москва в понеделник и ще иска да получи достъп до данни от лабораторията, както е решението на изпълкома на УАДА от 20 септември."

"Посещението ще бъде в рамките на три дни. Данните, които руската страна ще предостави, ще бъдат задълбочено изследвани и проверени. В състава на делегацията ще бъдат включени и технически специалисти, които ще обработват данните", се казва още в съобщението на пресцентъра на УАДА.

В същото време днес Световният съюз по биатлон (ИБУ) обяви, че не е получавал информация за руски спортисти с нарушения или положителни допинг-проби. По-рано днес се появи информация, че Антон Шипулин, Алексей Волков, призьора от Сочи Евгений Гараничев, Александър Логинов и Ирина Старих са заподозрени в нарушаване на антидопинговите правила.

"По състояние на днешната сводка за нарушения, които получава ИБУ, няма достатъчно доказателства, за да се твърди, че който и да е руски биатлонист е нарушил правилата или има положителна проба, съобщиха от организацията. /БТА