По всяка вероятност Кубрат Пулев – Кобрата ще бъде обявен за №1 в родния бокс за 2008 година. Церемонията по обявяването на най-добрите ни боксьори ще бъде през януари 2009 година, като церемонията ще бъде тържествена, сподели пред гонг президентът на федерацията Марин Димитров.

„Безспорно Кубрат Пулев ще бъде №1 в бокса за 1008 година. Като златен медалист в тежка категория на европейско първенство, нормално и трябва да е той” заяви Димитров.

Шефът на БФБокс се похвали още: „Ще направим десятката на най-добрите ни шампиони и медалисти. Имаме 19 медали от европейски първенства. Това е голяма и силна бройка. Няма възрастова група, от която да не сме взели медали. Това показва, че се работи правилно и само е жалко, че на самата Олимпиада не можахме да вземем медал”.

Марин Димитров сподели, че церемонията за награждаването на най-добрите ни боксьори ще бъде през януари, заради наситения календар след Олимпиадата в Пекин, а днес в Ямбол стартира държавното първенство при мъжете.

„Олимпиадата премести всички наши големи състезания след септември, днес стартира републиканското, следват коледни и новогодишни празници, затова награждаването на най-добрите ни боксьори ще бъде през януари. Ще го направим по-тържествено, ще имаме и повече време да се порадваме на успехите ни. Много ни е трудно сега да обявим десятката ни. Днес в Ямбол започва републиканското ни първенство за мъже, където ще се боксират и всичките ни национали” каза още Димитров.