Шахматният супертурнир в китайския град Нанзин, който бе спечелен през декември 2008 г. от Веселин Топалов, бе одобрен за част от веригата Голям шлем. Това стана на днешното заседание на асоциацията на Големия шлем във Вайк ан Зее, Холандия.

Състезанието бе презентирано от изпълнителния директор на Китайската шахматна федерация Тиан Хунгуей, която потвърди, че правителството на родината й гарантира провеждането на турнира в следващите 5 години.

Така турнирите от Големия шлем стават 4 – „Корус” във Вайк ан Зее, Линарес, „М-Тел Мастерс” в София и „Перла на пролетта” в Нянзин, Китай. Финалният турнир и тази година ще се проведе в Билбао, Испания.

Още един град е кандидат за веригата – Сан Луис, Аржентина, където през 2005 г. Веселин Топалов стана световен шампион. Губернаторът на провинцията д-р Алберто Родригес Саа, който се е нагърбил с организацията на състезанието, ще бъде специален гост на Мача претендентите Топалов-Камски в София. Той ще презентира турнира в Сан Луис пред журналистите.

Асоциацията преизбра кмета на Линарес Хуан Фепнандес за свой президент. Мениджърът на Топалов, Силвио Данаилов, чиято е идеята за създаване на веригата, бе избран за изпълнителен директор, а главен секретар е Антони Мадаяга, който е сред главните организатори на финала в Билбао.