Съветът на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА), който заседава в Берлин одобри повишаването на ранга на най-големия български атлетическия турнир „Павел Павлов” за 2009 г.

Новината съобщи от немската столица президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, който е член на Съвета на ЕАА и отговаря за Комисията по състезанията. С издигането на ранга най-големия ни турнир влезе в групата на 15-е под егидата на ЕАА за 2009 г в категорията „Класик”. Кандидатурата на мемориала „Павел Павлов” бе предпочетена от Съвета на ЕАА пред тези на градове от Германия, Швеция и Ирландия.

„Преминаването на „Павел Павлов” в по-горна категория е голям успех за българската атлетика, коментира от Берлин Добромир Карамаринов. – Много се радвам, че нашите намерения бяха реализирани. Убедихме Съвета на ЕАА, че в България можем да направим голям турнир и ще се справим с доста високите изисквания. Турнир от такава категория не е правен в България в последните 20 г.”

„Много съм щастлив от това решение на Съвета на ЕАА, каза от своя страна Георги Павлов, главен организатор на турнира. – Новината колкото ме радва толкова и ме ангажира. Това решение показва че сме забелязани от евроцентралата, както аз, така и българската атлетика. Това е успех за цялата българска атлетика”.