На крикет терена в Национална спортна академия стартира третото издание на Европейските крикет серии в София Т10 с участието на петте най-добри български отбора. Победителят от тях се класира за финалното издание на Европейската шампионска лига по крикет през 2023 година.

Крикет клуб Академик СФ, Индо-български КК, Български студентски крикет съюз, КК „ Ковачите“, Габрово и Крикет клуб ВТУ ще изиграят по два мача всеки срещу всеки, като първите четири тима ще оформят полуфиналните двойки, а победителите отиват на големия финал за класиране и участие в Европейската шампионска лига по крикет. Мачовете са с начални часове от днес до събота от 09:00, 11:00, 13:00 и 15:00 часа, като Българската федерация по крикет осигурява професионално онлайн излъчване на всички срещи и с коментар на английски език на : www.ecn.cricket / официалният сайт на Европейската крикет лига /

„Създали сме много добра организация, турнирът ще се гледа на живо в целия свят. Отборите са мотивирани да покажат най-доброто от себе си, защото залогът е голям и победителят ще играе в Европейската шампионска лига догодина. Имаме и доста гости от чужбина, които наблюдават срещите и оценките им са повече от положителни, както за играта, така и от цялостната ни работа като организационен комитет. Искам да поканя всички, които обичат крикета, да дойдат в НСА и да наблюдават мачовете от зоните за публика. Входът е безплатен за всички“, сподели основателят и изпълнителен директор на БФ Крикет проф. Николай Колев.

Полуфиналите и финалите са в събота (23 април ) от 09:00 и 11:00 часа. Срещата за 3-4 място започва в 13:00, а финалният двубой е от 15:00 часа.