Световният номер 1 Джъд Тръмп започва защитата на титлата си на Мастърса през януари срещу Шон Мърфи, отреди тегленият жребий.

Престижната надпревара от „Тройната корона“ бе спечелена миналата година от „Асото в колодата“ след убедителен успех над Рони О‘Съливан с 10-4 фрейма. „Ракетата“ отказа участие в „Алекзандра Палас“ и няма да се бори за осма титла от турнира. Неговото място сред полето от играчи в първите 16 на света ще заеме 17-ият в ранглистата Али Картър. Картър ще се изправи срещу трикратния световен шампион Марк Селби.

Останалите ясни сблъсъци противопоставят Джон Хигинс – Бари Хоукинс, Марк Алън – Дейвид Гилбърт, Кайрън Уилсън – Джак Лисовски и Марк Уилямс – Стюарт Бингам. Все още не е ясно кои ще са съперници на Джо Пери и Нийл Робъртсън, като в зависимост от спечелилия финала на Шампионата на Обединеното Кралство това ще са Дин Дзюнхуей и Стивън Магуайър.

Междувременно стана ясно, че през 2020 ще има турнир по снукър в Саудитска Арабия. Съревнованието ще бъде от ранкинг веригата и ще бъде с всички 128 играчи в тура, като четирима от местните състезатели ще се изправят срещу четирима по-именити майстори на щеката. Общият награден фонд на надпреварата ще бъде от 2.5 млн. паунда. Всички играчи ще се нуждаят от поне една победа, за да може наградният фонд да бъде считан и за световната ранглиста. Новото партньорство с Международната федерация по снукър е за срок от десет години. /БГНЕС