Джъд Тръмп се класира за четвъртфиналите на ранкинг турнира по снукър Ухан Оупън, след като победи Джон Хигинс с 5-2 фрейма.

Поредният сблъсък от съперничеството между двамата бе спечелен от действащия шампион, който изостана в резултата, но след това се възстанови и взе пет от следващите шест партии. „Асото“ направи три халф-сенчъри брейка, като Хигинс имаше своите шансове, но не успя да се възползва от тях. Четирикратният световен първенец намали пасива си до 2-4 след страхотна серия от 126 точки, но нямаше сили за повече и напусна надпреварата.

Световният номер 1 Тръмп ще играе за място в последните четири срещу Крис Уейклин или представителя на домакините Дзюнхуей Дин.

Шон Мърфи също се класира за четвъртфиналите. В един от най-качествените двубои от началото на турнира „Магьосника“ спря финалиста от миналата година Али Картър след 5-4. Общо шест халф-сенчъри и два сенчъри брейка бяха направени в деветте фрейма – шестата партия завърши с драматичното 62-61 точки за „Капитана“. Той обаче не съумя да спечели, като Мърфи сложи точка на спора със серия от 68, след като преди това направи 82, 101, 94 и 80. Картър се отчете с брейкове от 68, 113 и 62 точки. Мърфи ще играе в последните осем с Бари Хоукинс или Гуодун Сяо.

Джак Лисовски пък отстрани Идзъ У с 5-0 след впечатляваща игра. „Джакпота“ отчая съперника след серии от 68, 81, 51, 65 и 117 точки. / БГНЕС