Световният номер 1 Джъд Тръмп се класира за четвъртфиналите на ранкинг турнира по снукър Уърлд Оупън в китайския град Юшан, след като надигра Джо Пери с 5:4 фрейма.

„Асото в колодата“ дръпна на бърза ръка с 3:0, като записа сенчъри брейк от 135 и още една висока серия от 74. „Джентълменът“ обаче не се отказа и отвърна с четири последователни партии, гарнирани със серии от 123, 70 и 129. В крайна сметка, обаче, усилията му да се върне в мача се оказаха напразни след двата спечелени фрейма накрая за Тръмп. Последният от тях продължи цели 38 минути и отиде на сметката на световния шампион.

30-годишният англичанин оцеля вече по подобен начин срещу непретенциозния Сам Крейги в първия кръг. Тогава отново Тръмп поведе убедително, но се въвлече в битка за успеха. В спор за място на полуфиналите негов съперник ще е Майкъл Холт, който не остави шансове на Динг Дзюнхуей, побеждавайки го с 5:1. Другите три четвъртфинала също са ясни, като съперници в тях са Стюарт Бингам – Джон Хигинс, Тепчая Ун-Но – Дейвид Гилбърт и Кайрън Уилсън – Джак Лисовски. /БГНЕС