Новият световен шампион по снукър Джъд Тръмп разкри, че се е дисциплинирал с годините и купоните не са били вече сред приоритетите му. 29-годишният англичанин отговори на критиците си, които непрекъснато му напомняха, че е страхотен играч, но все още не е спечелил световната титла, побеждавайки четирикратния първенец на планетата Джон Хигинс с 18-9 в изминалия финал на Световното в Шефийлд.

„Асото в колодата“ бе близо до отпадането още в първия кръг, когато изоставаше от Тепчая Ун-Но с 6-3, а в този момент много от постовете в Туитър бяха от рода на „отново изпускаш своя шанс“. Роденият в Бристъл състезател обаче опроверга скептицизма спрямо себе си, преборвайки се за успеха, а в последствие наниза цели седем сенчъри брейка във финала с Хигинс в едно от най-забележителните представяния в спор за титлата, което публиката в Крусибъл е виждала. Самият Тръмп призна, че е променил личния си живот, а това се отрази на сезона му, в който той освен световната титла, спечели Мастърса и още два ранкинг турнира.

„Все още обичам да купонясвам от време на време, но през този сезон излизам доста по рядко навън през нощта и увеличих двойно мястото си край тренировъчната маса. Станах доста по-разумен и това, в крайна сметка, се отплаща. Психически станах по-здрав, да си призная, малко ми омръзна да излизам толкова често по нощни заведения. Трябва да си щастлив както около масата, така и извън нея, а през тази година успях да изпитам и от двете“, сподели новият световен шампион.

Тръмп излезе с обувки Ферарис и Луботен в първия си финал в Крусибъл, който бе отново срещу Хигинс през 2011, като дори определи себе си тогава като „международен плейбой“ в Туитър. Успехът на англичанина в Шефийлд го направи първият в историята на снукъра състезател, който печели повече от 1 млн. паунда от наградни фондове в рамките на един сезон. „Надявам се, да стана световен шампион още няколко пъти, но стандартите са много високи. Първата световна титла е винаги много специална, но не мога да витая в облаците за дълго. Други велики играчи са печелили в Крусибъл само няколко пъти. Сега ще мога да се успокоя и да играя по-освободено в големите турнири, когато вече знам, че съм станал световен шампион“, завърши Тръмп. /БГНЕС